Solberg vinder, Kristoffersson fører

Petter Solberg blev den sidste vinder af en VM afdeling i Rallycross på Lydden Hill.

Efter 50 år med international Rallycross på banen, har folkene bag serien valgt at VM afdelingen skal flyttes til Silverstone fra næste år. Lydden Hill er banen, hvor Rallycross blev opfundet, så det var en følelsesladet afsked for mange af kørerne. Hvis de vil køre på banen i fremtiden, må de stille op i nogle af de andre klasser.

Der var dog masser af drama på vej i finalen.

Niclas Grönholm havde et dramatisk rul i kvalifikationsheat 1 lørdag middag, men heldigvis var bilen ikke mere skadet ,end han kunne fortsætte weekenden.

Andrew Jordan, erstattede Timo Scheider i MJP Racing Team Austria denne weekend.

Timmy Hansen, Toomas “Topi” Heikkinen og Kevin Eriksson kørte sidste om side ind på Joker Lap i Q4, og det endte med at kun Hansen holdt sig på banen, men Eriksson måtte en tur udover græsset og Heikkinen røg igennem plastik barrieren, som markerede Joker Lap, men han kunne fortsætte.

Semifinale 1 havde Petter Solberg, Timmy Hansen, Andreas Bakkerud, Ken Block, Janis Baumanis, Timur Timerzyanov med, mens Semifinale 2 havde Johan Kristoffersson, Mattias Ekström, Sebastien Loeb, Andrew Jordan, Kevin Eriksson, Toomas Heikkinen som deltagere.

Solberg vandt Semifinale 1 foran hans norske landsmand Andreas Bakkerud samt svenske Timmy Hansen.

Timerzyanov fik lidt ekstra distraktion i bilen under Semifinale 1, da Lexan ruden i passagersiden på hans Ford Focus var ved at falde ud. Om det var det som distraherede ham så han ikke kom med i finalen er svært at sige, men faktum er at han blot blev 5’er, og dermed ikke kvalificeret til finalen.

Der var kø i Joker Lap på første omgang i Semifinale 2. Ekström, Eriksson, Jordan og Heikkinen tog første mulighed for at køre derind, men heldigvis kom alle igennem. Kristoffersson ventede til næstsidste omgang, mens Loeb tog den på allersidste. Det blev Kristoffersson, Loeb og Ekström som gik videre, efter en fantastisk duel mellem Loeb og Ekström på sidste omgang.

Petter Solberg, PSRX Volkswagen Sweden

I finalen dykkede Kristoffersson hurtigt ind på Joker Lap, mens Solberg fulgte ham omgangen efter. Herefter lå Bakkerud i front af heatet, men det var på lånt tid, indtil han dykkede i Joker Lap på allersidste omgang.

Dermed var vejen banet for Petter Solberg til at tage hans første sejr denne sæson, med holdkammerat Kristoffersson 2’er og Bakkerud 3’er. Loeb sluttede som 4’er mens Ekström punkterede mod slutningen af heatet og sluttede på en skuffende 5. plads, med kun Timmy Hansen bag ham, som også punkterede halvvejs gennem finalen.

Det resultat giver en helt ny stilling i mesterskabet, hvor Mattias Ekström for første gang i adskillige måneder ikke længere fører mesterskabet. Johan Kristoffersson er den ny førende, dog med Ekström på 2. pladsen, mens Petter Solberg nu er blot 7 point bag Kristoffersson og 3 bag Ekström. Herefter er der et hul ned til Timmy Hansen, Sebastien Loeb og Andreas Bakkerud.

PSRX Volkswagen Sweden fører ikke overraskende Teammesterskabet, mens Team Peugeot-Hansen ligger 2’er og EKS på en 3. plads – 75 point bag det mesterskabsførende hold.

FIA World Rallycross Championship er tilbage om små 2 uger, hvor der køres på Solbergs hjemmebane i norske Hell.