Dramatisk 13. afdeling for ADAC Formel 4

Det blev et forkortet og dramatisk ADC Formel 4 løb, da årets 13. afdeling blev kørt på Nürburgring.

Lirim Zendeli var hurtigste mand i kvalifikationen foran anden pladsen i mesterskabet, Felipe Drugovich. Jonathan Aberdein var 3. hurtigst mens Kim Luis Schramm startede 4’er. Andreas Estner leverede kvalifikationens overraskelse med en 5. plads, lige foran mesterskabsførende Juri Vips. Danske Nicklas Nielsen startede på en skuffende 12. plads, mens landsmanden Frederik Vesti startede 4 pladser længere tilbage.

Markus Armstrong havde en frygtelig kvalifikation og startede blot løbet fra 13. position. Dermed kunne han potentielt tabe afstand til top 2 i mesterskabet, men meget kunne ske på de 30 minutter.

Zendeli skar hurtigt ind foran Drugovich og tog starten. Der var dog drama kun 3 sving inde i løbet, hvor Drugovich blev spundet rundt af Aberdein. Dermed var Drugovich allersidst i feltet, inden at han fik bilen peget i den rigtige retning igen. Aberdein fik en drive-through straf for påkørslen.

På starten af løbets anden omgang brød helvede løs, og der var flere kollisioner gennem feltet.  Kami Laliberte måtte parkere bilen med et beskadiget bagdæk, mens Charles Weerts tabte frontvingen. Om de to ting havde noget med hinanden at gøre, fremgik ikke af tv billederne. Kort tid efter skete der dog noget endnu mere alvorligt, da Nicklas Nielsen rullede rundt og bilen endte med bunden opad. Løbsledelsen valgte at smide det røde flag ud og stoppe løbet, for at lægerne kunne få ham ud af bilen. De officielle melding var umildbart efter løbet at danskeren var helt ok, og at lægerne bare havde været forsigtige, da de skulle have ham ud af bilen.

Inden da havde Frederik Vesti fået en fantastisk start på løbet, og var helt oppe på 8. pladsen, efter blot 3 omganges kørsel.

Marcus Armstrong, Juri Vips, Enzo Fittipaldi, Jonathan Aberdein

Efter en pause på små 20 minutter blev løbet genstartet efter Safety Car, med 20 minutters løbstid tilbage på uret. Efter 2 omgange bag den hvide Audi, blev bilerne frigivet igen, med 15 minutter tilbage.

Lirim Zendeli blev presset hårdt af Kim Luis Schramm, mens Andreas Estner var 3’er, inden at Estner blev overhalet af Fabio Scherer. Frederik Vesti pressede hårdt på Enzo Fittipaldi, men kom ikke forbi i første omgang.

Felipe Drugovich havde travlt med at komme tilbage gennem feltet, men tiden var imod ham, og med 10 minutter tilbage af løbet, var han blot oppe på 20. pladsen.

Lirim Zindeli

Frederik Vesti kom forbi Enzo Fittipaldi, mens Vestis Van Amersfoort Racing holdkammerat Drugovich også kom forbi de to ADAC Berlin-Brandenburg kørere Oliver Caldwell og Sophia Flörsch, og sluttede løbet på en skuffende 18. plads, og mister derved værdifulde point i mesterskabskampen.

De første tre kørere i feltet kørte som perler på en snor, men noget egentlig angrebsforsøg blev det ikke til.

Dermed vandt Lirim Zendeli løbet foran Kim Luis Schramm og Fabio Scherer, altså med US Racing kørere på 2. og 3. pladsen. Andreas Estner og Neuhauser Racing kom hjem på en fin 4. plads, foran den mesterskabsførende Juri Vips, som udbyggede føringen til konkurrenterne Felipe Drugovich og Marcus Armstrong, som blot sluttede 10’er.

Frederik Vesti sluttede på en flot 7. plads, og skal derved starte 4’er i søndagens 3. heat.

Dermed var det en perfekt dag for ADAC Berlin-Brandenburg teamet, som drives af Mücke Motorsport. Blot 30 minutter inden starten på ADAC Formel 4 løbet, havde samme team nemlig vundet ADAC GT Masters løbet.

Søndag køres weekendens andet og tredje løb i ADAC Formel 4.