Spændende aftenløb i Berlin

ABB FIA Formula E Championship kørte deres 9. afdeling af 2017/18 sæsonen med det lidt utraditionelle starttidspunkt 18.04.

Derfor var der lidt andre lysforhold i forhold til den normale løbsstart klokken 16.04.

Daniel Abt havde kørt sig til Pole Position på hjemmebanen i Berlin, mens Oliver Turvey startede 2’er foran mesterskabsførende Jean-Eric Vergne. Jerome D’Ambrosio fik sneget sig ind foran Lucas Di Grassi og Felix Rosenqvist. Nummer to i Mesterskabet inden weekenden, Sam Bird, startede helt tilbage på 10. position, endda 2 pladser bag holdkammerat Alex Lynn. Vergne var i forvejen en føring på 31 point, så han kunne starte løbet med ro i maven.

Andre Lotterer ville næppe blive en faktor i løbet. Han kvalificerede sig helt nede på 18. pladsen, og med straffen fra Paris på 10 startplaceringer, blev den i stedet konverteret til 10 sekunders pitstop straf, som senest skulle afvikles ved bilskiftet.

Edoardo Mortara var denne weekend erstattet af Tom Dillmann i Venturi raceren pga. hans DTM forpligtelser (hvor han for øvrigt vandt lørdagsløbet), mens Luca Filippi overraskende var tilbage NIO raceren, efter Ma Qing Huas fejlslagne weekend i Paris sidste gang.

Daniel Abt vandt starten foran Oliver Turvey, mens Jerome D’Ambrosio kom foran Jean-Eric Vergne. Felix Rosenqvist forsøgte at lave en overhaling udenom hele feltet, men kom for langt ud og skred af banen. Det gjorde at svenskeren faldt tilbage til på 15. pladsen.

Jean-Eric Vergne kom tilbage på 3. pladsen på løbets anden omgang. Omgangen senere kom Lucas Di Grassi også forbi D’Ambrosio.

Nedturen fortsatte for D’Ambrosio, der også mistede en plads til Sebastien Buemi.

Nick Heidfeld fik stille og roligt arbejdet sig op gennem feltet, mens Alex Lynn faldt den anden vej. Lynn havde åbenlyst et problem med bilen, da han faldt hele vejen tilbage gennem feltet.

FanBoost blev givet til Felix Rosenqvist, Daniel Abt og Sebastien Buemi.

Di Grassi havde stille og roligt fået arbejdet sig op på andenpladsen, så det var en Audi 1-2.

Maro Engel

Jean-Eric Vergne gik lidt hårdt til værks under overhalingen af Sebastien Buemi, men han kom forbi, med en lille smulen gnubben imellem de to biler.

Andre Lotterer havde godt med fart på og var kommet op på P14 – men det hjalp jo ikke så meget, når han skulle holde 10 sekunder langsommere end konkurrenterne.

Turvey, D’Ambrosio, Lopez, Heidfeld, Rosenqvist og Sarrazin var de første kørere inde til deres bilskifte.

Omgangen efter kom resten af feltet.

Abt, Di Grassi og Turvey var fortsat på de tre første pladser, mens Buemi smuttede forbi Vergne igen ved hjælp af et hurtigere stop.

Sam Bird havde 2/3 del inde i løbet fået arbejdet sig op på 7. pladsen, men havde herefter et hul på 8 sekunder op til næste bil.

Turvey blev langsommere og langsommere, hvilket gjorde at Buemi og Vergne kunne overhale på en gang. Omgange efter udnyttede Vergne muligheden for at komme forbi Buemi.

Daniel Abt

Nick Heidfeld tabte to placeringer på en gang i Sving 1, da døren stod åben til først Jose Maria Lopez og lige derefter Tom Dillmann.

Tom Dillmann mistede to pladser i samme sving til Jose Maria Lopez og Nelson Piquet Jr, og fortsatte faldet da Nick Heidfeld og Felix Rosenqvist kom forbi svinget senere.

Nelson Piquet Jr forsøgte at overhale Jose Maria Lopez, men det endte med at begge kørere fik udbremset sig selv, og tabte adskillige placeringer.

Daniel Abt vandt løbet foran Lucas Di Grassi og Jean-Eric Vergne.

Jean-Eric Vergne fører fortsat Kørernes Mesterskab foran Sam Bird, mens Felix Rosenqvist med nød og næppe holder fast i 3. pladsen foran Daniel Abt, Sebastien Buemi og Lucas Di Grassi, som alle er rykket indenfor få point af hinanden.

Techeetah fører stadig Teammesterskabet, mens Audi Sport Abt Schaeffler er hoppet foran DS Virgin Racing, med Mahindra Racing stadig på en fjerdeplads.

Den næste afdeling af ABB FIA Formula E Championship skal køres den 10. juni i Zürich i Schweiz.