90 grønne omgange i Mid-Ohio

Honda Indy 200 at Mid-Ohio blev kørt på den klassiske racerbane mellem Columbus og Cleveland.

Det var også fem velkendte navne på de første fem startpladser, hvor Alexander Rossi havde taget sin anden Pole Position i Verizon IndyCar Series karrieren. Will Power startede 2’er foran Ryan Hunter-Reay, Josef Newgarden og Robert Wickens.

Max Chilton var en overraskelse ved at køre 6. hurtigste tid. Han var dog også heldig i kvalifikationen, da James Hinchcliffe kørte i dækmuren kort før afslutningen af kvalifikationen, så etablerede kørere som Scott Dixon ikke kunne køre sin sidste omgang – og derved startede den mesterskabsførende Dixon helt nede på P9.

Pietro Fittipaldi var tilbage til sit første racerløb siden FIA WEC uheldet tilbage i maj måned, hvor han brækkede begge ben. I kvalifikationen blev det til 22. startposition i det 24 bils store felt.

Pietro Fittipaldi

Det blev en vild start, hvor Rossi pludselig bremsede ned på vej mod det grønne flag, hvilket næsten resulterede i et kæmpe harmonikasammenstød i feltet. Heldigvis skete der ikke nogen sammenstød, men det gav en masse ballade gennem feltet. Dommerne valgte dog at sige, at starten stadig havde været ok.

Takuma Sato blev spundet rundt af Max Chilton på løbets anden omgang, så japaneren mistede en masse placeringer. Chilton fik en drive-through for sammenstødet.

James Hinchcliffe var oppe at snitte Zach Veach med frontvingen, men heldigvis gav det ikke nogen sivepunktering til Veach.

Dagen blev endnu værre for Chilton, da mekanikerne ikke kunne få venstre fordæk af bilen. De måtte have fat i en anden hjulnøgle, og det kostede ham adskillige sekunder.

Sebastien Bourdais var flyvende efter sit første pitstop, og overhalede både Takuma Sato og Spencer Pigot udenom – så meget ekstra greb havde han i bilen.

Spencer Pigot

Hinchcliffe og Ed Jones havde en duel gennem flere sving, hvor de to bankede fælge imod hinanden, inden Hinch måtte falde tilbage igen.

Dixon var flyvende i de første 20 omgange og fik stille og roligt arbejdet sig op på 4. pladsen, få sekunder efter Rossi, Power og Newgarden.

Graham Rahal havde et lille øjeblik på græsset i Sving 1, hvor lokalfavoritten havde to hjul af asfalten, men fik den tilbage på sporet igen.

Power var den første af de førende der pittede, og det betød bare at Newgarden kunne komme helt op under bagvingen på førende Rossi. Med lidt hjælp af Push2Pass overhalede den forsvarende Mester. Med det samme dykkede Dixon og Newgarden i pit, mens Rossi blev ude på banen.

Simon Pagenaud var også flyvende og havde vundet 9 pladser på de første 30 omgange af løbet.

Rossi pittede efter 31 omgange, og kom ud efter Newgarden, men centimeter foran Dixon. Det lykkedes Rossi at forsvare placeringen på kolde dæk, med meget robust kørsel.

Efter alle havde pittet første gang, var Wickens i front foran Power, Hunter-Reay og Newgarden. De 3 forreste var dog på en væsentlig anden pitstrategi end Newgarden, Rossi og Dixon.

Zach Veach

Veach og Bourdais stødte sammen i Sving 4 under nedbremsningen, men Bourdais kom alligevel forbi.

Power pittede efter 50 omgange af løbet, og da han kom ud, var det lige foran Newgarden. Newgarden dykkede utroligt sent i Sving 2, og havde Power ikke flyttet sig, ville de have været kontakt mellem de to biler.

Power manglede generelt fart, da han hurtigt faldt tilbage, så Hunter-Reay og Dixon var helt oppe bagved ham.

Mens Rossi valgte en to-stops strategi, var resten af feltet på en tre-stopper. Alligevel kørte han meget hurtigere end alle de andre, så selv da han havde pittet for sidste gang, lå han i P2, blot 1,7 sekunder bag Wickens, som stadig havde et pitstop til gode.

Men Rossi havde tjekket ud, var der en stor kamp om andenpladsen i løbet mellem Wickens, Newgarden, Power, Hunter-Reay, Dixon, Pagenaud og Bourdais, som stort set lå på en lang stribe.

Dermed fik pitmandskaberne en vis indvirkning på løbets udfald, alt efter hvor hurtigt at de kunne få dækkene skiftet, og tanken fyldt op.

Efter kørernes sidste planlagte pitstops var Rossi foran Wickens, Power, Newgarden og Dixon. P2 til P8 var dog adskilt af mindre end 10 sekunder, så meget kunne stadig nå at ske.

Alexander Rossi

7 omgange før slut fik Bourdais endelig overhalet Hunter-Reay, efter mange forsøg. Det sendte Hunter-Reay lidt udenfor sporet, så Pagenaud næsten smuttede forbi men måtte trække snuden til sig igen.

Ingen kunne slå Alexander Rossi, der vandt med 14 sekunder ned til Robert Wickens, som havde Will Power, Josef Newgarden, Scott Dixon, Sebastien Bourdais, Ryan Hunter-Reay, Simon Pagenaud, Graham Rahal og Zach Veach indenfor 12 sekunder.

Helt exceptionelt blev løbet kørt uden en eneste gulflags periode, så det var 90 omganges uafbrudt racerløb.

Dixon fører fortsat Mesterskabet, mens Rossi er rykket op på P2, efterfulgt af Newgarden og Power.

Verizon IndyCar Series holder 3 ugers sommerferie nu, inden at de vender tilbage på ovalen i Pocono den 19. august.