Højdramatisk afslutning på VLN2

Der var dramatik for alle pengene ved afslutningen på VLN2. Den generelle føring på løbet skiftede hele 2 gange på den allersidste omgang.

Da det ternede flag faldt efter lidt over 4 timers kørsel, var det Manthey Porsche #911 som tog sæsonens 2. sejr ud af 2 mulige.

Mens løbet blev afgjort kort før bilerne kørte ud på sidste omgang ved VLN1, skiftede føringen denne gang fra Manthey Porsche’n til Audi Sport Team Land #28 gennem de første sving på sidste omgang. De havde gennem de 4 timer kæmpet hårdt om føringen, hvor Haribo Racing Team Mercedes – AMG #8, Audi Sport Team WRT #49, Bentley Team ABT #37 og BMW Team Schnitzer #43 også var blandt konkurrenterne.

Få kilometer før målstregen tabte Audi Sport Team Land #28 pludselig fart, og den grøn-gule Manthey Porsche #911 kunne generobre føringen, mens at Audi’en humpede hjem på 5. pladsen.

Manthey Porsche #911

Løbet blev kørt i strålende solskin og der blev virkelig givet gas i alle 26 klasser. Top 3 i SP9 klassen for GT3 biler, og derved den generelle løbsvinder var blot adskilt af 7,4 sekunder efter de 4 timers kørsel – og det vel og mærke uden nogen form for Safety Car, men blot med lokale Code-60 zoner i forbindelse med de uundgåelige uheld rundt på banen. Heldigvis skete der ikke nogle alvorlige uheld denne weekend.

Phoenix Racing #5 med Danske Nicolaj Møller Madsen sluttede på 6. pladsen i SP9, mens Frederik Nymark kørte en 6. plads hjem for Team Securtal Sorg Rennsport #696 i BMW M235i Cup klassen. Han blev dog overgået af Kasper H. Jensen, som sluttede 5’er i samme klasse. Så aktuelt er både Møller Madsen og Jensen klar til 24 timers løbet i Maj måned, mens Nymark skal spørge arrangørerne en gang mere, da han ikke har kørt helt nok omgange på banen i 2017. Han har dog tidligere kørt masser af omgange på banen tidligere, så forhåbentlig kan han også snart melde klar til 24 timers løbet.

VLN serien holder pause indtil 24. juni, hvor årets 3. afdeling skal køres – N24 løbet tæller nemlig ikke med til selve VLN mesterskabet, selvom man af holdene går igen.