Sébastien Buemi vinder spændende Monaco ePrix

Det 51 omgangs lange løb på de snævre gader i Monaco, efterlod ikke meget plads til overhalinger. Alligevel var der nok plads til at Sébastien Buemi (Renault e.dams) og Lucas Di Grassi (Abt Schaeffler Audi Sport) kunne vise deres færdigheder.

Startende fra Pole Position fik Renault e.dams driver Sébastien Buemi med held forsvaret føringen ind i første sving, og blev foran resten af feltet på vej mod hans start-slut sejr. I mellemtiden var Buemi og Di Grassi i en klasse for sig, og havde lavet et stort hul til konkurrenterne.

Mod slutningen af løbet lukkede Di Grassi hullet til Buemi og gav lidt ekstra spænding på de smalle gader i Monaco, hvor overhalinger var næsten umulige. “Problemet i Monaco er at der ikke er nogle steder hvor der kan overhales. Som en erfaren og god kører ved Seb hvor dørene skal lukkes. Ydermere vil jeg aldrig prøve steder hvor der ikke kan overhales, og derved risikere hele løbet. Hvis han havde ladet døren stå åben, eller at langsiderne havde været længere end 360 meter, ville jeg med sikkerhed have gjort et forsøg,” sagde Di Grassi.

Nick Heidfeld (Mahindra Racing) tilstod at han ikke kunne følge de to i front. “Jeg håbede på at kunne være tættere på og prøvede alt, men uheldigvis forsvandt de ud i horisonten. Heldigvis havde jeg et lignende forspring bagud, med for at være ærdig, var jeg ikke sikker indtil at jeg krydsede stregen på sidste omgang, fortalte tyskeren.

Løbsvinder Sébastien Buemi (midt) med toer Lucas Di Grassi (venstre) og 3. pladsen Nick Heidfeld (højre) ved løbets afsluttende pressekonference Photo: Annika Goecke

Der var en intens duel mellem Nelson Piquet Jr. (NextEV NIO) og Jean-Éric Vergne (Techeetah), hvor franskmanden valgte at tage yderbanen rundt i sving 3 hårnålen. På 22. omgang forsøgte Vergne igen for anden gang, hvor den 27 årige pressede sig op på siden af Piquet jr., som ikke bare kunne forsvinde i den blå luft. Mens Vergne endte i musen, kunne Piquet fortsætte, selvom han mistede sin 3. plads og i stedet indtog 4. pladsen. Uheldet blev undersøgt uden yderligere straf.

DS Virgin Racing holdet havde et meget svært løb. Sam Bird knækkede hans hjulophæng efter at han snittede muren på vej ud af swimming pool chikanen, og måtte herefter dykke i pit. Briten kunne fortsætte 3 omgange senere, og skiftede strategi for at køre 1 point hjem i form af løbets hurtigste omgang, hvilket han opnåede på 24. omgang. Holdkammerat José María López skiftede til samme strategi efter at løbsledelsen tvang ham i pit til at skifte sin skadede vinger, som han havde pådraget sig i sving 1. I det endelige resultat blev begge kørere notered som ikke fuldførte.

Faraday Future Dragon Racing duoen havde et løb til glemmebogen. Efter en lovende kvalifikation, måtte Jérôme d’Ambrosio og Loïc Duval alligevel starte bagerst da de henholdsvis ikke kunne køre en 200kW omgang, og kørte en omgang for meget i kvalifikationen. I løbet havde Belgieren kortvarigt et problem med med motoren efter pitstoppet, mens hans holdkammerat havde problemer med genopladningen under nedbremsningerne. Disse problemer gjorde at ingen af kørerne kunne gennemføre løbet.

Det amerikanske hold Faraday Future Racing havde et løb til glemmebogen i Monaco Photo: Francois Flamand / DPPI/ Faraday Future Dragon Racing

MS Amlin Andretti’s António Félix da Costa sluttede i første omgang i pointene, men faldt så tilbage til 11. pladsen efter en drive through straf blev tildelt efter løbet på grund af en farlig udkørsel efter hans pitstop. Drive through straffen blev konverteret til en 33 sekunders straf. Det gjorde at Panasonic Jaguar Racing kører Mitch Evans sluttede på den sidste pointplads som 10’er. Maro Engel (Venturi GP), Felix Rosenqvist (Mahindra Racing), Daniel Abt (Abt Schaeffler Audi Sport), Esteban Gutiérrez (Techeetah) og Nico Prost (Renault e.dams) fuldførte top 10.

Efter at have startet den Europæiske sæson i Monaco denne weekend, drager Formel E til Paris allerede næste weekend, til et løb den 20. maj.