172 biler klar til 6 timers løb

Der bliver 172 biler på banen, når ROWE 6 Stunden ADAC Ruhr-Pokal-Rennen VLN løbet køres på lørdag.

VLN løbene køres traditionelt over 4 timer, men dette ene længere løb kræver ekstra strategi hos de deltagende hold. Derudover bliver løbet allerede nu brugt af kørere, til at opnå en hvis grad af den obligatoriske Nordschleife licens, som man skal have, inden at man må deltage i 24 timers løbet.

Den mulighed udnytter BMW, hvor de indsætter deres 3 junior kørere, tyske Dennis Marschall, hollandske Beitske Visser samt danske Mikkel Jensen. De skal køre sammen i en M235i Racing Cup med nummer 693 på siden, der bliver serviceret af Team Securtal Sorg Rennsport.

Mikkel Jensen er ikke den eneste dansker i løbet. Frederik Nymark fik sin Nordschleife licens i juli måned, så han også må køre de hurtigste GT3 biler. Han starter hos Schubert Motorsport i deres BMW M6 GT3 med nummer 20, sammen med erfarende Claudia Hürtgen samt tyske Felipe Fernandez Laser, der ligesom Nymark også er forholdsvis ny i VLN sammenhæng. Nymark har haft gode forbindelser til BMW gennem flere sæsoner, og havde egentlig håbet på at kunne have været til start ved 24 timers løbet i år. Det lykkedes dog ikke, da en holdkammerat ødelagde bilen, og Nymark derved ikke kunne nå at få de fornødne omgange inden løbet, og derfor måtte springe over årets løb i maj. Men i juli måned fik han som nævnt endelig licensen i hus.

Mikkel Jensen

Efter et lidt sløjt fremmøde i SP9 klassen ved 4 timers løbet i juli måned, er vi igen oppe på 16 tilmeldte GT3 biler i klassen. BMW, Porsche, Mercedes-AMG og Audi er til start. Falken Motorsport BMW M6 GT3 #3 vandt det seneste løb på banen, og starter også dette løb. Jörg Müller kører igen, mens Stef Dusseldorp er blevet erstattet af Alexandre Imperatori, men det burde ikke sløve bilen væsentlig ned. Men alle de fabriksstøttede hold kommer med deres bedste kørere, der er tilgængelige på den weekend. Der er datosammenfald med DTM på Zandvoort, så det betyder at kørere som Rene Rast og Maro Engel ikke er til start denne weekend – men hvad gør det, når Audi og Mercedes så bare tager den næste kører i deres store interne telefonbog?

Det er dog en helt anden Mercedes der tiltrækker mest opmærksomhed. Den helt nye Mercedes-AMG GT4 får dens banedebut med hele to biler, som serviceres af Black Falcon og Uwe Alzen Automotive. Bilerne har dog ikke nogen GT4 homologering endnu, så bilerne skal deltage i SPX klassen, hvor de skal konkurrere med en Porsche Cayman GT4 CS MR. Kørermæssigt kører de en lidt tilbagelænet stil, hvor Jan Seyffarth og Thomas Jäger er de store navne. De andre er ikke så store internationale navne, men har VLN erfaring.

Den 5. afdeling af dette års VLN mesterskab har løbsstart klokken 12.00 lørdag middag, og kan følges som live video streaming på VLN.de eller på Radiolemans.com.