Spænding helt til målflaget

Der var spænding hele vejen til målfaget, da weekendens andet løb i ADAC Formel 4 blev kørt på Lausitzring.

Lirim Zendeli startede også weekendens andet løb fra Pole Position, med Frederik Vesti og Mick Wishofer på de første tre startpositioner.

Zendeli fik en fantastisk start. Det var dog Oliver Caldwell fra P4 som snød både Vesti og Wishofer. Faktisk var Vesti helt nede på 8. pladsen efter første omgang.

Efter løbets anden omgang kørte Frederik Vesti i pit med tekniske problemer.

Liam Lawson dykkede indenom Enzo Fittipaldi i Sving 1, og satte herefter jagten ind på Wishofer og Caldwell længere foran.

Charles Weerts var den næste til at sætte Fittipaldi under pres, alt imens David Schumacher også hentede in på de to. Fittipaldi lavede en bremsefejl på vej ind i Sving 1, hvorefter Weerts kunne køre forbi.

Lirim Zendeli

Med 10 minutter tilbage af løbet stødte Gianluca Petecof og Andreas Estner sammen. Petecof forsøgte et totalt håbløst overhalingsforsøg på Estner. Det resulterede i at Petecofs bil kom op at ride på bagenden af Estner, og begge kørere endte i gruset. Det udløste en Safety Car periode, for at få de to biler ryddet.

Dermed kom der for alvor spænding i løbet igen, da hele feltet blev samlet, og hele Zendelis forspring var væk.

Kørerne fik kun en flyvende omgang til at afgøre det hele.

Liam Lawson lavede en fantastisk overhaling på vej ind i Sving 1, og snuppede derved den sidste podieplads fra Mick Wishofer. Men Lawson var ikke færdig med at overhale. I allersidste sving gik han forbi Oliver Caldwell, sluttede en halv billængde foran denne, og Wishofer, yderligere en billængde bagved. Kun 0,054 var afstanden mellem Lawson og Caldwell på målstregen.

Der var dog ikke nogen som kunne røre Lirim Zendeli, og han vandt løbet i suveræn stil, efterfulgt af Lawson, Caldwell, Wishofer, Weerts, Fittipaldi, og David Schumacher, mens Joey Alders sluttede på den vigtige 8. plads, hvilket giver ham Pole Position til weekendens sidste løb, som skal køres i morgen formiddag.