Tumult i Toronto

Verizon IndyCar Series havde deres årlige besøg i Canada, da årets 12. afdeling blev kørt på gaderne i Toronto ved det såkaldte Honda Indy Toronto løb.

Josef Newgarden havde snuppet Pole Position foran den aktuelt førende i serien, Scott Dixon. Simon Pagenaud skulle starte 3’er foran Will Power, Alexander Rossi og Ryan Hunter-Reay.

Lokalfavoritterne James Hinchcliffe og Robert Wickens skulle starte løbet fra henholdsvis P9 og P10, mens Zachary Claman de Melo startede fra 23. og sidste startposition.

Conor Daly vendte tilbage til feltet, efter kun at have deltaget ved Indy 500 for Dale Coyne Racing. Denne weekend havde han overtaget sædet fra Gabby Chaves hos Harding Racing. Den unge amerikaner havde gjort et rigtig godt stykke arbejde, og havde kvalificeret sig som 11’er, i det helt nye team, som han først lærte at kende fredag morgen.

Honda Indy Toronto 2018 start

Det blev en vild start, hvor Newgarden tog starten foran Dixon og Hunter-Reay. Power lavede et meget sent dyk på holdkammerat Pagenaud, og det gik værst ud over franskmanden, der endte med at tabe tre placeringer.

På løbets anden omgang var de to Schmidt Peterson Motorsports biler med Hinchcliffe og Wickens lige ved at køre sammen, men de undgik heldigvis muren.

Daly var tæt utrolig tæt på at køre i dækkene på 5. omgang, men fik bilen styret tilbage på sporet.

Ed Jones satsede med et tidligt første pitstop allerede på 13. omgang. Bilen gik i stå for ham, så han tabte adskillige sekunder. Det gjorde at han kun lige kom ud foran Newgarden, og måtte forsvare sig, for ikke at tabe en omgang. Det lykkedes for ham, og hjalp samtidig holdkammerat Dixon, som kom tættere på Newgarden.

Conor Daly

Sebastien Bourdais ramte dækmuren i Sving 1 på 22. omgang. Han kunne selv komme i gang igen, så vi undgik en FCY.

Mens Newgarden og Dixon også lå ude foran efter første pitstop runde, lykkedes det Power at komme ud på P3 foran Hunter-Reay.

Hunter-Reay overhalede Power men endte i dækmuren kort tid efter. Det udløste dagens første FCY for at få ham startet igen.

Sekunder før Hunter-Reays afkørsel, kørte Rossi op i bagenden på Power, hvilket kostede Rossi frontvingen, mens Power fik baghjulsophænget slået skævt.

Simon Pagenaud

Da løbet skulle genstarte, var der vild panik. Josef Newgarden kørte i muren på vej ud af sidste sving, hvilket gav dønninger hele vejen ned igennem feltet. Han blev dog kørende, men da feltet kom ned til Sving 1, kørte Graham Rahal op i bagenden på Max Chilton, og udløste en kædereaktion hvor også Ryan Hunter-Reay, Alexander Rossi, Will Power, Sebastien Bourdais og Ed Jones også var involveret. Alle bilerne kunne køre videre, efter lidt hjælp fra marshals i svinget.

Det betød at Scott Dixon var den nye førende af løbet, foran Robert Wickens og Simon Pagenaud.

Der var masser af kampe i midterfeltet da løbet blev genstartet med 45 omgange tilbage. Takuma Sato og Marco Andretti havde en vild kamp ude på baglangsiden, hvor Andretti først overhalede japaneren, men 2017 Indy 500 vinderen kom tilbage under nedbremsningen.

3 omgange efter den sidste FCY, måtte Safety Car ud på banen igen da Rene Binder var spundet rundt, og måtte have hjælp til at starte bilen igen.

Løbet blev heldigvis hurtigt frigivet.

James Hinchcliffe

Dagens sidste planlagte pitstops blev foretaget med omkring 30 omgange tilbage. Pagenaud kom ud lige foran Wickens, og var lige ved at køre op bagi franskmanden i Sving 1. Herefter gik canadieren på Push-2-Pass ned af baglangsiden og kom op på siden af Pagenaud, hvorefter der var en bremseduel i Sving 3. De to bankede fælge et par gange, og Wickens var lige ved at blev klemt ind i betonmuren, og måtte falde tilbage bag Pagenaud igen, i kampen om 2. og 3. pladsen

Takuma Sato kørte i muren med 20 omgange tilbage. Dermed var japaneren ude af løbet, men kunne heldigvis køre bilen i sikkerhed, så vi undgik en FCY.

Dixon pressede så hårdt på ude i front, at han endda snittede betonmuren på vej ud af Sving 1. Pagenaud lå mindre end 2 sekunder bag Dixon, så Newzealænderen kunne bestemt ikke slappe af.

Scott Dixon

Spencer Pigot snittede også muren på samme sted som Sato og Newgarden, og ødelagde derved også hans hjulophæng. Modsat Sato fik han dog kørt bilen kørt tilbage til pitten, hvor han dog måtte parkere den, uden at se målflaget.

Marco Andretti måtte pitte ved starten på løbets allersidste omgang, da han var ved at løbe tør. Det kostede ham en 5. plads, og blev til en 10. plads i stedet.

Scott Dixon vandt løbet i dominerende stil foran Simon Pagenaud og lokalheltene Robert Wickens og James Hinchcliffe.

Med dagens resultat udbyggede Dixon føringen i mesterskabet foran Josef Newgarden, Alexander Rossi, Ryan Hunter-Reay, Will Power og Robert Wickens. Dixon er nu oppe på at føre med 62 point, mens der kun er 63 point mellem Wickens på P6 og Newgarden på P2!

Nu har Verizon IndyCar Series en friweekend, inden at det går løs på Mid-Ohio Sportscar Course den 29. juli.