Ingen mesterskabsafgørelse i lørdagens løb

Hockenheim viste sig fra sin bedste sidste, da årets næstsidste ADAC GT Masters løb blev kørt under blå himmel og knastør asfalt.

Startgridden til lørdagens løb var med Mesterskabsførende Precote Herberth Motorsport Porsche #99 på Pole Position foran Montaplast by Land-Motorsport Audi #28, Callaway Competition Corvette #1 og MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47.

Mikkel Jensen og Timo Scheider startede dagens løb fra 10. startposition i BMW Team Schnitzer #42 mens Nicolai Sylvest og Kim Luis Schramm i Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing #20 skulle starte fra 18. position.

Precote Herbert Motorsport Porsche #99 fik den bedste start, mens Callaway Competition Corvette #1 kom op på andenpladsen foran.

Vi kom ikke længere end til Sving 2, inden at der var ballade i midterfeltet. Nikolaj Rogivue i Aust Motorsport Audi #3 fik udbremset sig selv, og tog BWT Mücke Motorsport Audi #24 og Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 med i faldet.

Precote Herberth Motorsport Porsche #99

Længere tilbage i feltet stødte GRT Grasser Racing Team Lamborghini #19 og MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48 sammen.

I hårnålen spandt Team ISR Audi #33 rundt på egen hånd, og måtte vente på at resten af feltet passerede.

Al en ballade udløste en Safety Car, da #3 sad fast i gruset og #19 holdt parkeret ude på banen.

Løbet blev hurtigt frigivet igen. MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47 lavede en lille kørefejl i hårnålen, og tabte adskillige pladser, inden Markus Pommer fik flettet ind igen. Det var kritisk for #47, da de lå i kamp med #99 omkring Mesterskabet.

BMW Team Schnitzer #43 var en tur ude over græsset i opløbssvinget, da Victor Bouveng havde lidt for meget fart på, og ikke kunne holde bilen på asfalten.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #82 måtte udgå efter 10 minutters racerløb, med en tekniske fejl på bilen.

15 minutter inde i løbet fik Callaway Competition Corvette #1 accelereret bedre ud af hårnålen end Precote Herberth Motorsport Porsche #99, og kunne overtage føringen af løbet.

Callaway Competition Corvette #1, Precote Herberth Motorsport Porsche #99, Montaplast by Land-Motorsport Audi #28, BWT Mücke Motorsport Audi #25

Herefter faldt der lidt ro over løbet, indtil bilerne skulle ind til deres obligatoriske pitstop.

Midtvejs i løbet gnubbede YACO Racing Audi #50 og Phoenix Racing Audi #5 skærme, og havde begge to en tur gennem gruset, men kom tilbage på banen igen.

RWT Racing Corvette #13 og MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47 havde en tæt duel om 6. pladsen i løbet, hvor den sidstnævnte fik sneget sig foran. Straks kom #13 under pres fra Team Rosberg Lamborghini #53, men #13 holdt 7. pladsen i første omgang.

KÜS Team75 Bernhard Porsche #17 havde startet løbet fra allersidste position, men med flot kørsel af Timo Bernhard og sidenhen Kevin Estre, var bilen oppe i top-10 med 15 minutter tilbage af løbet – og der var vel og mærke 34 biler til start.

Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20, AutoArena Motorsport Mercedes #84, BMW Team Schnitzer #43, KÜS Team75 Bernhard #18

Mens Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 og BWT Mücke Motorsport Audi #25 lå og kæmpede, fik MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47 lukket hullet, og begyndte at sætte #25 under pres. Maximilian Götz var hurtigere end de to, og kom forbi #25 med 9 minutter tilbage af løbet. Ville de også komme forbi Mesterskabskonkurrenterne i #28?

Kelvin van der Linde i #28 havde store problemer med at holde liv i dækkene på bilen, og skred rundt over hele banen. Han forsøgte at forsvare sig det bedste at han havde lært, og da Götz i #47 forsøgte at overhale #28, gik #25 blot 3 mand bred på vej ind i hårnålen.

De tre biler fortsatte, som var det et sprintløb, hvor der blev banket skærme adskillige gange.

BWT Mücke Motorsport Audi #26 forsøgte at forsvare sig overfor BMW Team Schnitzer #42, hvor Stefan Mücke i #26 forsøgte at presse Timo Scheider af banen. I stedet holdt Scheider bare på, og #26 endte selv hårdt i dækbarrieren.

Callaway Competition Corvette #1 med Daniel Keilwitz og Marvin Kirchhöfer vandt løbet foran Precote Herberth Motorsport Porsche #99 med Mathieu Jaminet og Robert Renauer, mens Kelvin og Sheldon van der Linde fik Montaplast by Land Motorsport Audi #28 kæmpet hjem på 3. pladsen foran MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47 med Maximillian Götz og Markus Pommer, og BWT Mücke Motorsport Audi #25.

Dagens resultat betød at #99 beholdt føringen i Mesterskabet, med #1, #47 og #28 på de efterfølgende pladser. Blot 16 point adskilte top-4 inden morgendagens løb, så alt er stadig helt åbent i ADAC GT Masters.