To hold deklasseret på Daytona

Rolex 24 At Daytona løbet sluttede søndag eftermiddag lokal tid. Torsdag aften lokal blev løbsresultatet ændret.

Det var dog ikke det generelle resultat, at der var problemer, men i stedet i GTD klassen, hvor hele to hold blev taget for ikke at overholde de tilladte køretider for kørerne.

Scuderia Corsa Ferrari #63 og Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 overholdt ikke de nødvendige tider for henholdsvis Toni Vilander og Ricardo Feller. Det står klart i reglementspunkt 12.12.C ang. køretider. Da løbet ikke blev gennemført, blev tiderne reduceret, og begge hold var udenfor normerne i begge tilfælde.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #29
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Dermed slutter de sidst og næstsidst i GTD klassen – hvilket også ændre podierækkefølgen i GTD.

#63 udgik en halv time før løbet blev rødflaget, mens #29 så målflaget på andenpladsen.

Dermed er det nye podie GRT Grasser Racing Lamborghini #19 (stadig vindere), AIM Vasser Sullivan Lexus #12 som nye toer, mens WRT Speedstar Audi Sport #88 med Frederic Vervisch, Kelvin van der Linde, Ian James og Roman DeAngelis arvede 3. pladsen.

De tre andre klasser er indtil videre uændret, men resultaterne er stadig provisoriske.

Det er langt fra første gang at der er nogle hold som ikke overholder køretiderne for kørerne. Hvis vi tænker tilbage på FIA World Endurance Championship løbet i Shanghai 2018, kom TDS Racing #28 holdet også i problemer.