Afbrudt søndagsløb i Tjekkiet

Weekendens anden afdeling af ADAC GT Masters på den tjekkiske Most bane, blev kørt under ligeså flot blå himmel som gårsdagens løb.

Orange1 by GRT Grasser #82 med Rolf Ineichen og Franck Perera havde taget Pole Position, foran Callaway Competition Corvette #77 med Marvin Kirchhöfer og Markus Pommer, mens Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 med Ricardo Feller og Dries Vanthoor skulle starte løbet fra 3. position.

MRS GT-Racing BMW #14 med Nicolai Sylvest og Jens Klingmann havde lavet endnu en flot kvalifikation, og skulle starte løbet fra P6.

Callaway Competition Corvette #77 tog starten, da den store V8 motor kunne udaccellerere Lambo motoren. Perera i #82 forsøgte and køre udenom igen, men endte med at hoppe over Sausage-cubs i Sving 1, og måtte flette ind på andenpladsen.

Most 2019 race 2 start

Maximilian Götz i MANN-Filter Team HTP Mercedes #47 havde et spin, da han fik venstre hjulpar ud i græsset, og tabte adskillige positioner på grund af det. Men fuldstændig selvforskyldt, da han var lidt for ivrig med hensyn til at overhale bl.a. holdkammeraterne i #48.

Pierre Kaffer i EFP Car Collection by TECE Audi #11 spandt rundt i Sving 1, efter han fik snittet bagdækket op af Aust Motorsport Audi #3. Tyskeren kunne ikke selv køre videre, så det udløste en Safety Car.

Løbet blev genoptaget efter små 7 minutters oprydning, hvor Kirchhöfer i #77 hurtigt fik et stort forspring igen.

BWT Mücke Motorsport Audi #26 med Stefan Mücke bag rattet havde et spin, efter et lille skub fra KÜS Team75 Bernhard #17, men kom selv tilbage på banen igen. #17 fik efterfølgende en Drive-through straf for kontakten.

MRS GT-Racing BMW #14

En af de helt store vindere i starten af løbet var Jens Klingmann i MRS GT-Racing BMW #14, som havde vundet 3 pladser, og var oppe på 3. pladsen i løbet.

RWT Racing Corvette #13 gnubbede lidt skærme med Precote Racing Porsche #1, i duellen omkring 4. pladsen i løbet. Det slog dog diffusoren på #1 løs, så Thomas Preining fik en bil med massive vibrationer, men gjorde alt for at holde David Jahn bag sig.

Preining gjorde bilen så bred som muligt, og det blev Jahn så irriteret over, at han sendte østrigeren af banen med meget høj hastighed. Porsche raceren skøjtede henover afkørselsområdet, ramte autoværnet så hårdt at den lettede fra jorden, inden den heldigvis landede på alle fire hjul igen. Bilen ramte lige ud for en flagpost, hvor de to marshals heldigvis nåede at løbe væk, inden de blev ramt af bilen. Dommerne mente dog at det var Preinings egen skyld, da han havde forsvaret sig for hårdt.

Løbsledelsen valgte at stoppe løbet, da det ville tage så længe at få bilen fjernet, og få autoværnet repareret igen, at det ville tage for meget løbstid.

Løbet kunne genoptages 20 minutter senere, med godt 27 minutters ræs tilbage på uret.

RWT Racing Corvette #13, Schütz Motorsport Mercedes #36, MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47, kfzteile24 Mücke Motorsport Audi #24

BWT Mücke Motorsport Audi #26 og KÜS Team75 Bernhard #18 havde en tur gennem gruset, men kom hurtigt tilbage igen.

T3 Motorsport Audi #71 måtte desværre udgå fra løbet, da de havde ramt en af flamingoskiltene ude på banen, som så fik motoren til at overophede, og de derved måtte udgå.

Der skete ikke nogen forskydelser i forbindelse med kørerskiftene, men der var stadig masser af kampe gennem feltet, gennem de sidste 13 minutter af løbet, efter alle pitstop var udført.

Adrien de Leener i KÜS Team75 Bernhard Porsche #18 blev vippet rundt af Christian Engelhart i Orange1 by GRT Grasser #63, hvilket gav Engelhart en Drive-through straf.

BWT Mücke Motorsport Audi #26 og Iron Force Racing Porsche #69 havde også lidt kontakt i første chikane, men uden at bilerne blev skadet.

Sylvest i MRS GT-Racing BMW #14 lå på en stabil 3. plads, inden han pludselig fik et problem med bilen. Der gik nogle sekunder inden danskeren fik liv i bilen igen, og der var 5 konkurrenter kørt forbi. Super super ærgerligt, efter et ellers godt løb.

BWT Mücke Motorsport Audi #25, Montaplast by Land-Motorsport #28 & #29

Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 måtte udgå fra løbet med mindre en to minutter tilbage, da bilen smed alt kølervæsken, og Max Hofer måtte parkere bilen.

Callaway Competition Corvette #77 med Marvin Kirchhöfer og Markus Pommer vandt løbet, foran Orange1 by GRT Grasser #82 med Rolf Ineichen og Franck Perera, med RWT Racing #13 med Sven Barth og David Jahn som treer.

Efter løbet fik MRS GT-Racing BMW #14 en 30 sekunders tidsstaf, da en mekaniker hos teamet, ikke havde stået bag den linje som personen skulle, inden Sylvest havde forladt pitten. Dermed blev en 8. plads forvandlet til en 22. plads.

HCB-Rutronik Racing Audi #31 fører efter weekenden mesterskabet foran Callaway Competition Corvette #77 og Montaplast by Land-Motorsport Audi #28.

Den næste afdeling af ADAC GT Masters 2019 køres om 3 uger på Red Bull Ring i Østrig.