Glohedt Østrigløb for PMSC – opdateret

Efter en måneds pause, var Porsche Mobil 1 Supercup endelig tilbage på banen.

Red Bull Ring i Østrig afholdt den tredje afdeling af 2019 mesterskabet, og det var 3 af de helt unge kørere, som skulle starte forrest.

Julien Andlauer havde taget Pole Position foran Larry ten Voorde og Dylan Pereira, inden den dobbelte Supercup mester, Michael Ammermüller startede fra 4. pladsen med lidt flere år og erfaring i bagagen.

Danske Mikkel Overgaard Pedersen startede løbet fra 10. startposition, efter han ikke ramte den perfekte omgang i kvalifikationen. Der var dog ikke meget mere end 0,3 sekunder op til andenpladsen, så marginalerne havde ikke helt været med ham.

Julien Andlauer

De 30 biler skød afsted mod Sving 1, hvilket gik overraskende smertefrit. Ten Voorde var kortvarigt i føring, inden Andlauer kom foran igen, ned mod Sving 2.

Så godt gik det ikke i Sving 3, hvor Pereira fik en flyvetur efter kontakt med Ammermüller. Ayhancan Güven og Igor Walilko havde også kontakt, hvilket knækkede hjulophænget på tyrkerens bil, så han måtte udgå.

Ten Voorde lå Andlauer under hårdt pres, og var helt oppe på siden af franskmanden flere gange, men Andlauer havde den bedre linje gennem svinget.

Mikkel O. havde en rigtig god første omgang, hvor han fik kørt sig helt op på 6. pladsen, og holdt sig ude af balladen.

På løbets 3. omgang var Ammermüller helt oppe på siden af ten Voorde, men måtte afbryde overhalingsforsøget, da de var på vej ind i en gul flagzone som følge af Güvens strandede bil.

Omgangen efter lavede Ammermüller en fejl i Sving 5, hvor tyskerne kom lid for langt ud, og fik venstre hjulpar i gruset. Det gjorde at Jaap van Lagen kunne smutte forbi. De to byttede dog plads igen omgangen efter, efter Ammermüller fik styr på bilen igen.

Larry ten Voorde

Pedersen var kommet op på 5. pladsen i løbet, og jagtede herefter van Lagen på 4. pladsen.

På 7. omgang fik Ammermüller igen et tilløb på ten Voorde, og var på indersiden ind mod Sving 5, hvor han så kunne udbremse hollænderen. Dermed var det en lyserød 1-2 for BWT Lechner Racing.

Jean-Baptiste Simmenauer og Gianmarco Quaresmini havde lidt kontakt i opløbssvinget, hvor Simmenauer blev taber af den duel – hvilket gjorde at Marius Nakken også kunne komme forbi den franske rookie to sving senere.

Leon Köhler kom lidt for langt ud i opløbssvinget, så den tidligere Formel 4 kører måtte en tur ud over græsset, hvor han fik slagtet et af DRS skiltene til Formel 1 løbet.

Pedersen lå en sandwich mellem van Lagen og Fabien Latorre, hvor afstandene bølgede lidt frem og tilbage. Van Lagen begyndte dog at tabe fart og låse hjulene under nedbremsningerne, så Pedersen kunne lugte blod. Det gjorde også at Pereira kunne lukke hullet op til de tre, så der pludselig var et tog på 4 biler.

Herefter var det Pedersen som var lidt i problemer, hvor dækkene så ud til at være lidt varme, da han måtte udnytte hele banen, og lidt til, for at holde bilen på banen. Det gjorde at Latorre kunne presse danskeren – indtil Latorre lavede en fejl, og kom under pres fra Pereira, hvilket så gav ro til Mikkel O.

Mikkel Overgaard Pedersen

Efter at være kommet forbi, lavede Pereira en bremsefejl få sving senere, så Latorre var forbi igen. Pereira forsøgte at kører psykologisk krig på Latorre, ved at blinke med lygterne ned af langsiden, men det gjorde ikke indtryk på den unge franskmand.

De sidste par omgange var der lidt mere ro over feltet, og ikke helt så mange kampe, da dækkene efterhånden var ved at være så brugte for størstedelen af feltet, at det bare gjaldt om at komme i mål.

Julien Andlauer vandt løbet foran holdkammerat Michael Ammermüller, mens Larry ten Voorde vandt hollænderduellen med Jaap van Lagen på P3 og P4.

Mikkel Overgaard Pedersen sluttede på en rigtig flot 5. plads, efter hans podieplads i Monaco, hvilket gav en masse gode point til mesterskabet.

Michael Ammermüller fører fortsat mesterskabet, med Andlauer på andenpladsen, og nu med Mikkel O. Pedersen som treer, foran Jaap van Lagen.

Kørerne skal nu vente 14 dage på den næste afdeling af Porsche Mobil 1 Supercup, som skal køres på Silverstone banen i England.

Opdatering – Mikke Overgaard Pedersen blev sendt tilbage på P6 af dommerne efter løbet, på grund af en lidt for hård overhaling under hans kamp gennem feltet, men er stadig treer i mesterskabet.