Næstsidste Jaguar afdeling kørt

2018/19 sæsonens næstsidste afdeling af Jaguar I-PACE eTrophy blev kørt på gaderne i New York.

Mesterskabsførende Sergio Jimenez havde taget Pole Position foran Katherine Legge og Caca Bueno, mens Simon Evans også fik kørt hans racer ind foran Bryan Sellers. Sellers var toer i mesterskabet inden dagens afdeling, men satte bilen hårdt i betonmuren i kvalifikationen, så mekanikerne kom på overarbejde, for at få den køreklar igen.

Dog havde Legge en 3-placeringers straf i bagagen fra Berlin, efter et sammenstød med Bandar Alesayi, så derfor rykkede hun ned på 5. pladsen, så holdkammerat Sellers rykkede frem som firer.

Bandar Alesayi havde taget Pole blandt Pro-Am kørerne.

Celia Martin havde haft et uheld i gårsdagens træning, hvilket gjorde at hun ikke kunne køre kvalifikationen, men var klar til løbet.

Da bilerne holdt på startgridden, var det uden Sellers, da bilen ikke var blevet klart. Dermed havde Jimenez en kæmpe matchbold, som blot skulle slutte foran holdkammerat Bueno, for at sikre sig titlen.

Sergio Jimenez

Starten forløb stille og roligt, uden dramatik.

Ahmed Bin-Khanen og Yagi Zhang var i kamp om andenpladsen i Pro-Am, men den kinesiske kører forblev foran.

De 4 Pro biler, Jimenez, Bueno, Evans og Legge kørte på en lang streg, men uden at angribe hinanden, og ingen af kørerne lavede nogen fejl.

11 minutter før løbets afslutningen bankede gæstekører Mark Hacking i betonmuren, da han havde lidt kontakt med Ziyi Zhang, i duellen omkring 9.-10. pladsen i løbet. Kontakten mellem Zhangs baghjul og Hackings forhjul gjorde at styretøjet på den canadiske gæstekørers bil knækkede, og den turkise bil endte hårdt i betonmuren – faktisk så hårdt at han skubbede til betonklodserne.

Det udløste en Safety Car, så hans bil kunne blive fjernet.

Bandar Alesayi

Banen blev først ryddet, så kører kun fik en enkelt flyvende omgang – den ændrede dog ikke på nogen af placeringerne i løbet.

Sergio Jimenez vandt løbet foran Caca Bueno, Simon Evans og Katherine Legge.

Bandar Alesayi vandt Pro-Am foran Yagi Zhang og Ahmed Bin-Khanen.

Sergio Jimenez er den nye Jaguar I-PACE eTrophy Pro mester, mens Bueno og Evans nu er oppe på anden og tredjepladsen foran Bryan Sellers.

Bandar Alesayi er mester i Pro-Am, mens Yagi Zhang har sikret sig andenpladsen, mens Ahmed Bin-Khanen kun er to point fra at være helgarderet imod angreb fra Celia Martin.

Der køres dog endnu et løb i Jaguar I-PACE eTrophy 2018/19 i morgen søndag. Det kunne godt gå hen og blive seværdigt, da der ikke er nogen der skal tænke mesterskabsstilling, men udelukkende dagspokalerne.