PMSC med kamp om podiepladserne

Porsche Mobil 1 Supercup var nået til Hungaroring i Ungarn, hvor sæsonens 6. løb blev kørt under næsten skyfri himmel.

Mesterskabsførende Julien Andlauer havde taget Pole Position foran holdkammerat og toer i mesterskabet, Michael Ammermüller. Larry ten Voorde og Tio Ellinas var de næste to på startgridden, inden Dylan Pereira og Al Faisal Al Zubair fuldendte top 6.

Mikkel Overgaard Pedersen havde en skidt kvalifikation, hvor han kun fik kørt 13. hurtigste tid, men med straffen for uheldet på Hockenheimring i bagagen, skulle han starte 18’er.

Der var masser af ballade på første omgang. Larry ten Voorde og Dylan Pereira ramte hinanden i første sving, men begge kom videre, og holdt også fast i placeringerne.

Hungaroring start 2019

Sådan gik det til gengæld ikke for Kantadhee Kusiri, som fik et skub bagi af Jaap van Lagen i Sving 2. Kusiri røg ind over græsset, og ramte baglæns ind i døren på van Lagen. Mikkel O. nåede med nød og næppe uden om de to, men overlevede balladen, selvom han tabte en plads.

Det udløste en Safety Car, da Kusiris bil skulle fjernes fra banen. Det tog heldigvis kun en enkelt omgang, inden bilerne var tilbage for fuld fart.

Pedersen vandt en enkelt plads tilbage, og satte pres på Marius Nakken, i duellen omkring 17. pladsen, som han snuppede på 5. omgang.

Pereira lagde Ellinas under pres, for at forsøge at snuppe 4. pladsen, men lavede en lille fejl, og kom i stedet under pres fra Florian Latorre.

Jaxon Evans forsøgte at angribe Al Faisal Al Zubair udenom i Sving 1, men det gik ikke, og han måtte flette ind bagved igen.

Der var rent nordisk kamp omkring 16. pladsen, da Pedersen fik kæmpet sig forbi Roar Lindland, og Nakken fulgte med forbi.

Tio Ellinas & Dylan Pereira

Der var også kamp om føringen, hvor Ammermüller fik presset sig forbi Andlauer. Der var en lille smule kontakt mellem de to biler, men forbi kom Ammermüller. Svinget senere gav Andlauer et lille skub bagi, men ikke noget alvorligt.

Marc Cini havde et solospin i Sving 1, da han fik låst baghjulene, og samtidig måtte undvige Fernando Croce. Men der skete ikke anden skade end fire dæk med flatspots på for australske Cini.

Larry ten Voorde måtte kæmpe med næb og klør, for at holde Tio Ellinas, Dylan Pereira og Florian Latorre bag sig.

Men Michael Ammermüller vandt løbet foran Julien Andlauer og Larry ten Voorde.

Michael Ammermüller & Julien Andlauer

Mikkel Overgaard Pedersen kørte 16. pladsen hjem, men fik 3 point på kontoen, da der var nogle gæstekørere foran ham, som ikke talte med i mesterskabet.

Julien Andlauer fører Mesterskabet med et point foran Michael Ammermüller, mens Larry ten Voorde er kommet op som treer, foran Ayhancan Güven, Florian Latorre og Mikkel O. Pedersen.

Nu holder Porsche Mobil 1 Supercup sommerferie indtil 1. september, hvor der skal køres på Spa Francorchamps banen i Belgien.