Punktering afgjorde DTM søndagsløbet

Havde lørdagen i Misano været varm, så måtte søndagen være brandvarm i Misano i forbindelse med 6. afdeling af DTM 2019.

Audi Sport var endnu mere dominerende i kvalifikationen, end til lørdagens løb. I dag var det ikke blot 1 til 4, men 1. til 5. pladsen besat af de fire ringe – Rene Rast, Robin Frijns, Jonathan Aberdein, Nico Müller og Pietro Fittipaldi.

Marco Wittmann fejrede 100-løbs jubilæum – men måtte nøjes med at starte fra 6. startposition. De 4 R-Motorsport Aston Martin racere startede 15’er til 18’er – Jake Dennis var bedste kører.

Gæstekører Andrea Dovizioso startede løbet fra P14 i Audi Sport raceren, hvilket var flot kørt af italieneren på hjemmebane.

Robin Frijns

Mens Rast ramte starten perfekt i lørdagens løb, var det hans tur til at få en skidt start. Så Frijns, Müller og Aberdein var alle forbi den tidligere DTM mester.

Rast var i gang med at kæmpe sig frem igennem feltet igen, og kom tre mand bred gennem et at svingene, med Wittmann på ydersiden. Wittmann blev den helt store taber, da kontakt gjorde at hans styretøj var knækket.

Mike Rockenfeller, Timo Glock og Daniel Juncadella var allesammen inde på første omgang, mens van der Linde kom ind omgangen efter. De ville alle forsøge sig med et tidligt pitstop, hvilket så ofte havde givet Rast en sejr – og Wittmann gjorde i går.

Glock måtte trille bilen ind i garagen på 5. omgang, som også fejrede jubilæumsløb nummer 100. Det var en skidt dag for jubilarerne…

Jake Dennis

Di Resta måtte udgå kort tid inde i løbet, da han måtte parkere R-Motorsport bilen ude på banen – men heldigvis så langt væk fra selve banen, at vi undgik en Safety Car.

I løbet af blot halvanden omgang fik Rast kørt sig fra P3 til P1, ved at overhale Müller og Frijns. Duval var oppe på P4 mens Aberdein var P5 – Audi 1-5 men i lidt anden rækkefølge, og med lidt andre navne end ved starten af løbet.

På 10. omgang kom Müller forbi Frijns, hvorefter Duval lå helt oppe under bagvingen på hollænderen.

Det kom til kontakt mellem Duval og Frijns et par omgange senere, hvilket sendte Frijns rundt i et spin – og Duval fik en Drive-through straf for det.

Philipp Eng var den første mand til at bryde Audi dominansen, da han dykkede forbi Aberdein omkring P4.

Philipp Eng

På 14. omgang af løbet vat der drama, da Rene Rast punkterede på venstre baghjul. Heldigvis var det kun få sving før pitten, så det ikke kostede ham ret meget ekstra tid.

Frijns satte van der Linde under hårdt pres, men Audi’en havde overtaget ned af baglangsiden, så Joel Eriksson var næste mål.

Af de kørere som havde pittet for første gang, var Fittipaldi reelt set i føring af løbet. Rast kom dog stormende bagfra, og fik overhalet Eng som om at østrigeren holdt stille. Herefter havde tyskeren ikke mange sekunder op til hans brasilianske holdkammerat.

Fittipaldi kunne dog ikke holde Rast bagved, og tabte ydermere en placering til Eng blot et sving senere.

Müller havde overrumplet alle de andre, og var kommet ud i front af løbet, efter hans pitstop. Derfor måtte Rast stille sigtekornet ind på den grønne Audi holdkammerat.

Eng fik kæmpet sig forbi Rast, med en flot overhaling, hvilket var lidt overraskende, da Audi havde været totalt dominerende i løbet indtil da.

Små 10 minutter før løbets afslutning havde Dovizioso et ikke kun 360 graders men næsten 720 graders spin, da italieneren tabte bagenden af Audi RS 5 DTM raceren. Han kunne dog fortsætte løbet men faldt tilbage på sidstepladsen.

Nico Müller

Frijns kom forbi Fittipaldi med 4 minutter tilbage af løbet. Dermed var hollænderen fremme på 4. pladsen.

Aberdein og Eriksson havde en tæt duel omkring 6. pladsen i løbet. De to havde duelleret tidligere i løbet, men Eriksson var oppe ved sydafrikaneren igen.

Nico Müller vandt løbet foran Philipp Eng og Rene Rast. Robin Frijns og Pietro Fittipaldi kæmpede om P4 hele vejen til målstregen, men den gik til hollænderen. Joel Eriksson kom forbi Jonathan Aberdein på allersidste omgang, mens Ferdinand Habsburg blev den bedste Aston Martin i P12, mindre end et sekund fra Mike Rockenfeller på P10 – med Loic Duval mellem de to.

Rene Rast fører mesterskabet foran Philipp Eng, Nico Müller, Marco Wittmann og Mike Rockenfeller.

Audi Sport Team Rosberg er det bedste hold indtil videre, foran Audi Sport Team Abt Sportsline, BMW Team RMG og BMW Team RMR.

Nu har holdene en måneds pause, inden gadebanen Norisring venter de 18 DTM kørere, den første weekend i juli.