Audi dominans med overraskende twist

Vejret var stik modsat på andendagen af DTM i Assen, hvor asfalten var knastør til sæsonens 10. løb.

Rene Rast førte an i en Audi domineret kvalifikation, med Jonathan Aberdein, Mike Rockenfeller, Nico Müller og Robin Frijns. Sheldon van der Linde fik klemt en BMW ind foran Loic Duval i Audi.

Daniel Juncadella var igen den bedste R-Motorsport Aston Martin kører, men ligesom i gårsdagens løb, var han helt tilbage på P14.

Gårsdagens vinder Marco Wittmann skulle starte løbet fra allersidste position, da han ikke fik sat nogen tid i kvalifikationen, grundet problemer med turboen.

Aberdein fik en rigtig dårlig start på løbet, og var helt nede som 8’er i første sving. Til gengæld kom Rast og Rockenfeller godt afsted.

Bagerst i feltet var Paul Di Resta, som havde været en tur gennem gruset på første omgang, på egen hånd.

Sheldon van der Linde og Loic Duval lå i en intens duel omkring 4. pladsen, men endte med at Fittipaldi smuttede forbi Duval i stedet. Dommerne kiggede på episoden, og bestemte sig for at van der Linde skulle give pladsen tilbage til Duval, så Fittipaldi fik en gratis plads.

Wittmann var helt oppe på 11. pladsen i løbet, efter blot to omgange.

Sheldon van der Linde

Duval var den første mand til at pitte, efter 6 gennemførte omgang. Bruno Spengler pittede et par omgange senere.

Ni omgange inde i løbet var Wittmann P6 – imponerende kørsel fra den dobbelte DTM mester.

Jamie Green og Joel Eriksson pittede efter små 20 minutter af løbet, mens Marco Wittmann var inde på 20 minutters mærket.

Omgangen efter pittede Nico Müller, van der Linde og Timo Glock. Pitstoppet gik langt fra optimalt for Müller, da dækskiftet tog alt for lang tid.

Rast, Frijns, Fittipaldi og Eng valgte at pitte efter 15 løbsomgange, hvilket efterlod Rockenfeller, Aberdein og Juncadella i top 3 – dog uden at have taget deres pitstop.

Wittmann kørte sig forbi Frijns med varmere dæk, og tvang endda hollænderen ind i en lille kørefejl, så han måtte tage afkørselsområdet i brug. Wittmann nåede dog ikke op til Rast, inden den sidstnævnte havde fået varme i dækkene, så derfor måtte han forsøge at kæmpe sig forbi på den svære måde.

Rocky pittede efter 26 minutters racerløb, og kom ud af pitten som P4, blandt kørerne som havde pittet.

Rast kørte forbi Duval på nem vis, da franskmanden havde væsentlig ældre dæk på bilen end tyskeren. Med det samme kom Duval under pres fra Wittmann, som også havde 7 omgange mere friske dæk, og Wittmann passerede ham let.

Både Bruno Spengler og Jake Dennis udgik efter 20 omgangs ræs, med tekniske problemer på bilerne.

Duval måtte pitte en ekstra gang, da han havde et punktering. Dermed var hen langt udenfor pointene.

Mike Rockenfeller

Rockenfeller lagde Wittmann under hårdt pres, i kampen om 2. pladsen i løbet. 2013 mesteren fik sat landsmanden under hårdt pres, og kom forbi med 16 minutter tilbage af løbet.

Rocky var flyvende, da først han kom forbi Wittmann, og hentede hurtigt ind på Rast ude i front. I løbet af blot et par omgange, var hullet lukket til Rast.

Rast havde fuldstændig kogt dækkene, og teamet kaldte ham i pit efter et nyt sæt dæk, ligesom Sheldon van der Linde og Timo Glock også var.

Motoren på Joel Erikssons BMW sprang i luften ude på start-mål langsiden, så svenskeren måtte trække til side, og parkere bilen.

Philipp Eng var også inde efter et nyt sæt dæk, med blot 8 minutters ræs tilbage.

De friske dæk var virkelig noget der duede for Rast, da han hurtigt fik kørt sig tilbage i top-10.

Nico Müller havde fået lukket hullet til Marco Wittmann, og satte BMW køreren under hårdt pres.

Aberdein havde også mere friske dæk end Frijns, og kunne derfor nemt overhale lokalhelten, med blot 3 minutter tilbage af løbet.

Det lykkedes Mike Rockenfeller at holde liv i dækkene, og vandt løbet i imponerende stil, foran Marco Wittmann og Nico Müller.

Rene Rast leverede to fantastiske overhalinger på allersidste omgang, hvor han kom forbi både Robin Frijns og Daniel Juncadella, med få sving tilbage. Så Rast sluttede P5, lige bag Jonathan Aberdein, men foran Frijns, Juncadella, Paul Di Resta, Jamie Green og Pietro Fittipaldi.

Rast er fortsat førende i mesterskabet, mens Müller er rykket tættere på, og Wittmann er rykket forbi Eng i kampen om P3 og P4.

Det næste løb er 10.-11. august på Brands Hatch, som er årets sidste udlandsweekend for DTM serien i 2019.