Blæsende men tør hollandsk søndag

Søndagens ADAC GT Masters løb på Zandvoort i Holland var stadig en blæsende affære, men vejret var lidt mere medgørligt end i går.

Montaplast by Land-Motorsport Audi havde snuppet en 1-2’er i kvalen, med #29 kørt af Christopher Mies og Max Hofer på P1, foran #28 med Ricardo Feller og Dries Vanthoor, mens MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48 med Philip Ellis og Fabien Vettel startede P3. Gårsdagens vindere, Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #63 startede løbet fra P4.

Precote Herberth Motorsport Porsche #1 blev anset som lidt af et sort får i kvalen, da Thomas Preining plantede bilen i gruset, med godt 5 minutter tilbage. Det var det tidspunkt hvor størstedelen af holdene planlagde at sætte en hurtig tid – men i stedet blev det til en shoot-out på et par minutter, hvor altså Montaplast by Land-Motorsport ramte plet.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 & HCB-Rutronik Racing Audi #31

MRS GT-Racing BMW #14 med Jens Klingmann bag rattet og Nicolai Sylvest i garagen, ramte ikke plet. Makkerparret skulle starte løbet helt tilbage fra P23, i det 31 bils store felt.

Det blev en rolig start på løbet, hvor vi undgik afkørsler og alt for meget gnubben mellem bilerne.

Der blev skiftet lidt omkring 4. pladsen, da Orange1 by GRT Grasser Lambo #63 faldt et par pladser tilbage, mens søsterbilen #82 overtog P4.

MRS GT-Racing BMW #14 var også kommet nogle pladser frem, og var fremme på P19.

12 minutter inde o løbet kom der pludselig røg fra RWT Racing Corvette #13, hvor David Jahn måtte parkere bilen ude på banen, med ild ud af bremserne. Det udløste en Safety Car, da bilen hold lige i nedbremsnings zonen til Sving 1, og dermed ikke kunne blive stående der resten af løbet.

Løbet blev genstartet efter få minutter, og det forløb stille og roligt, da det virkede til at holdene så småt var ved at gøre klar til kørerskiftene, kort tid efter.

HB Racing Ferrari #7 & KÜS Team75 Bernhard Porsche #18

De 75 sekunders obligatoriske pitstop tid var 0,2 sekunder for lang for Callaway Competition Corvette #77 – eller med andre ord, så var de for hurtige. Det kostede dem en Drive-through straf, så deres møg weekend blot blev endnu værre. 0 point i gårsdagens løb, og 0 point i dette løb.

Noget gik helt galt for MRS GT-Racing BMW #14, i forbindelse med deres pitstop. Det tog 15 sekunder for lang tid, inden Nicolai Sylvest kunne vende tilbage på banen, og dermed var værdifulde placeringer tabt.

MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47 og kørte for hurtigt i pitten, så de fik også en Drive-through straf for det. Iron Force Racing Porsche #69 løb også ind i en straf, for ikke at have udført deres pitstop korrekt – også en Drive-through til dem.

Pitstoppene gav nogle forskydninger i toppen, hvor Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 var ny førende bil, foran MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48 og Montaplast by Land-Motorsport #29. #48 kom ud centimeter foran #29, og kunne forsvare sig gennem Tarzan Bocht, som Sving 1 også kaldes.

MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48

Nicolai Sylvest endte med at parkere MRS GT-Racing BMW #14 i pitten med et kvarter tilbage af løbet, da tekniske problemer gjorde det umuligt at køre videre.

Efter at have lagt pres på Fabien Vettel i #48 gennem mange omgange, lykkedes det endelig Max Hofer i #29 at komme forbi. Dermed havde vi en Montaplast by Land-Motorsport Audi 1-2, med 13 minutter tilbage af løbet.

BWT Mücke Motorsport Audi #26 og HB Racing Ferrari #7 havde en kamp omkring 12. pladsen i løbet – en kamp som Ferrari’en med Luca Ludwig vandt over Nikolaj Rogivue.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #28

Propeak Performance Aston Martin #99 fik også en Drive-through straf, for at have lavet en fejl under deres pitstop.

Montaplast by Land-Motorsport Audi sikrede sig en 1-2, med #28 kørt af Ricardo Feller og Dries Vanthoor, foran #29 med Christopher Mies og Max  Hofer, mens Fabien Vettel og Philip Ellis i MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48.

HCB Rutronik Racing Audi #31 fik udbygget føringen i mesterskabet til Callaway Competition Corvette #77, mens Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 nu er rykket op som treer i mesterskabet, med holdkammeraterne i #28 er lige bagved, mens RWT Racing Corvette er faldet tilbage til 5. pladsen.

Den næste afdeling af ADAC GT Masters køres allerede næste weekend, når sæsonens 9. og 10. afdelinger køres på Nürburgring.