Kun få Le Mans billetter tilbage

Der bliver færre og færre ledige pladser til 24 timers løbet på Le Mans 2020.

I alt er der nu uddelt 43 billetter til løbet. Men en ting er, hvor mange at der er delt ud – en anden ting er hvor mange af holdene, som takker ja til invitationen. For det er kun invitationer, hvor man stadig skal betale fuldt startgebyr.

De 31 deltagere i hele FIA World Endurance Championship sæsonen 2019/20 har allesammen en billet til løbet, i kraft af at løbet er finalen på VM sæsonen.

Alle klassevinderne ved 24 timers løbet i 2019 har også fået en invitation, men alle 4 vindere er i forvejen en del af FIA WEC, så det er langt fra sikkert, at de vil stille op med en ekstra bil.

Toyota Gazoo Racing #8

For 2 uger siden blev IMSA WeatherTech SportsCar Championship afgjort, og her får vinderne af Jim Trueman og Bob Akin mesterskaberne en billet. Trueman er til den bedste bronzekører i LMP2 kategorien, mens Akin er til bedste Bronze GTD kører. Disse billetter går dog ikke til teamet, men til køreren selv, som kan tage den med i baglommen, og få en aftale med et hold, som ikke allerede har en starttilladelse. Disse to billetter gik Cameron Cassels og Richard Heistand.

I går blev der uddelt 6 billetter, med henholds 5 i European Le Mans Series, og en enkelt i Michelin Le Mans Cup.

IDEC Sport vandt LMP2 mesterskabet foran G-Drive Racing. Begge disse får en billet til LMP2 klassen 2020.

AF Corse Ferrari #51

Eurointernational vandt LMP3 mesterskabet, og får ligeledes en LMP2 billet.

Luzich Racing Ferrari og Dempsey-Proton Racing Porsche får begge en billet til GTE Am kategorien, som top-to i GTE mesterskabet.

Kessel Racing Ferrari vandt GT3 mesterskabet i Michelin Le Mans Cup, så de får også en GTE Am billet.

Eurointernational #11

Med op til 48 af de 62 billetter allerede uddelt, så begynder det for alvor at tynde ud i ledige pladser. Det må forventes at Porsche kommer med to biler fra IMSA, ligesom Corvette Racing også kommer med to helt nye C8.R racere. Der er kommet 6 pladser mere, i forhold til 2019 udgaven, hvor BMW kom med to, og Ford havde 4 biler med. Der er stadig en lille mulighed for at der kommer to BMW racere fra USA, såfremt de og BMW Europa har interesse i det. BMW Team RLL har tidligere været på Le Mans, som repræsentanter for det sydtyske mærke.

Luzich Racing Ferrari #51

Her er optællingen af allerede uddelte billetter, mens billetterne i kursiv endnu mangler deres ejermænd. Men husk – at man har et billet, betyder ikke nødvendigvis at man kommer til start. Det er stadig op til de enkelte hold at finde økonomien til drift, transport samt startgebyr – men så er de også sikret start i løbet.

LMP1 (7 – 7 allerede fundet)